The Sex Worker

Het oudste beroep ter wereld heeft zijn eigen magazine

 

sex-worker-cover-1700-762x1024Vandaag verschijnt The Sex Worker, het vaktijdschrift voor sekswerkers in Nederland. Gisteravond is het eerste exemplaar overhandigd in het nieuwe programma van Paul de Leeuw.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam verwoordt in het interview de missie van het magazine: ‘Het is een vak waarvoor niemand zich nog hoeft te schamen. De branche laat zelf zien dat het vak zelfstandig en vrijwillig kan worden uitgeoefend.’

‘Ik wil dat sekswerkers nog meer zelf vorm kunnen geven aan hun werk, dat ze zelf keuzes kunnen maken over werktijden, prijzen en werkvormen. We willen dat ze meer zelfbeheer en meer regie krijgen om hun positie te verstevigen, dat verkleint ook weer de kans op misstanden en maakt dat het beroep normaler wordt.’

Orgasmes faken
Aan de hand van persoonlijke ervaringen van sekswerkers zelf worden in The Sex Worker onderwerpen belicht die voor de doelgroep relevant zijn. Gezondheid en geldzaken, van veiligheid tot regelgeving, en van de emotionele en sociale aspecten van het vak tot het veranderen van baan. Maar ook hoe je orgasmes kunt faken en shoppingpagina’s met pruiken en dildo’s. Bijzonder is dat ook klanten, exploitanten en de sekswerkers zélf aan het woord komen. Alle onderwerpen in het blad zijn voorzien van praktische informatie en nuttige adressen.

Rozemarijn de Witte weer hoofdredacteur
Het tijdschrift is een initiatief van P&G 292 in Amsterdam, de organisatie die informatie, advies en hulp aan sekswerkers in de regio Amsterdam biedt, en is gefinancierd dankzij subsidie van het Ministerie van Justitie.

The Sex Worker is samen met sekswerkers gemaakt en wordt uitsluitend onder sekswerkers verspreid in drie edities (Nederlands, Engels en Spaans) in een totale oplage van 12.000 exemplaren.

Opvallend voor ons bladenmakers is dat Rozemarijn de Witte, oprichtster van Studio Room in Naarden-Vesting en bedenker van o.a. LINDA., na enige jaren afwezigheid de rol weer vervult van hoofdredacteur. Andere bekende namen die dit vaktijdschrift absoluut de moeite waard maken, zijn journalisten Corine Koole, Eva Hoeke en Cornald Maas en fotografen Marcel van der Vlugt, Jimmy Nelson en Fotofloor. Het is weliswaar een vaktijdschrift, maar heeft de uitstraling van een publieksblad. Wel die van een van de betere.

Coraline Krak
Coraline Krak

Latest posts by Coraline Krak (see all)